top of page
About the blog
Why this blog?
The power of stories

​

Dacă m-aÈ™ întâlni azi eu cu mine aia de acum 10 ani, aia de acum 20 de ani, nu m-aÈ™ plăcea deloc. Nu È™tiu dacă aÈ™ simÈ›i compasiune sau m-aÈ™ scoate complet din minÈ›i. Probabil ambele. Eu È™i "puÈ™toaica" de 20 de ani, care credea că la 20 e dă shit să faci nunta, eu È™i divorÈ›ata de 31, care credea că marea ei dragoste e un alcoolic funcÈ›ional, nu mai au absolut nimic în comun cu mine. Decât un mic amănunt. Dacă nu erau ele, eu nu eram aici, acum.

​

ViaÈ›a mea, la fel ca È™i a ta, femeie - tu asta care citeÈ™ti acum cuvintele mele - e compusă din poveÈ™ti. PoveÈ™ti de iubire, de vitejie, de viață È™i de moarte, poveÈ™ti amare, care-È›i sterpezesc gura È™i sufletul. Și când mi-am înfrânt frica de a-mi spune poveÈ™tile, am aflat că poveÈ™tile noastre, ale mele È™i ale tale, gagico, sunt al dracului de similare. Știu că È™i È›ie È›i-e frică să-È›i spui povestea. Și ruÈ™ine. Pentru că cel puÈ›in una dintre poveÈ™tile mele È™i ale tale începe cu: "Am crezut că nu sunt îndeajuns." Și, la început, cu cât am spus È™i am ascultat mai multe poveÈ™ti m-a cuprins furia.

​

Și m-am luptat mult timp cu furia. Iar când am înÈ›eles că nu sunt furioasă pe ei - pe bărbaÈ›i, pe părinÈ›i, pe ceilalÈ›i - ci pe mine, mi-a fost È™i mai greu să iert. Să mă iert. Să mă accept. Apoi am devenit furioasă pe tine, gagico. Pe noi. Pe toate. Pe vrăjitoare, pe Walkirii, pe vindecătoare - care am lăsat sabia în cui È™i am îngropat leacurile pentru ca, încă o dată, să uităm cine suntem È™i să ne lăsăm răpuse, umilite, înfrânte. Nu de bărbaÈ›i, de părinÈ›i, de ceilalÈ›i - căci nu ei sunt duÈ™manul, ci de noi înÈ™ine. Această pecete înfierată adânc în sufletele noastre, acest stigmat numit "NU MERIT", "NU SUNT ÎNDEAJUNS", "I AM NOT WORTHY" ne tot retează cioturile de aripi fix când dau să ne crească la loc. Atât de frântă È™i de terfelită în mizerie a fost FEMEIA de-a lungul istoriei, încât pur È™i simplu a ajuns să nu mai creadă în ea.

​

Primul răspuns pe care mi l-am dat atunci când m-am întrebat de ce vreau să scriu acest blog a fost legat de efectul terapeutic pe care îl are să scrii. Atâtea dureri brăzdate pe suflet, nerostite, neplânse... curg din peniÈ›a stiloului cu uÈ™urinÈ›a unei pene în vânt.

​

Apoi m-am întrebat oare câte alte poveÈ™ti or fi nespuse, neplânse.

​

Oare câte poveÈ™ti, poveÈ›e, lecÈ›ii or fi fost curmate de frică, de ignoranță, de blazare, de ruÈ™ine È™i oare câte femei au nevoie să le citească È™i să-È™i strige la rându-le durerea?

​

Într-o societate în care informaÈ›ia e la un click distanță, povestea personală s-a dus pulii de suflet. Trăim pe viu într-o epocă de wannabes, de fake selves, în care "avatarul" din Metaverse contează mai mult decât frământările È™i întrebările din noi, pe care le ascundem sub un preÈ™ gros È™i fancy pe care-l vânturăm prin faÈ›a ochilor uluiÈ›i întru admiraÈ›ie ai celorlalÈ›i. Duamne fere să părem slabe, vulnerabile, brăzdate de ridurile devenirii a ceea ce suntem. Duamne fere să ne arătăm în toată splendoarea noastră, broken, târându-ne pe coate din colbul încercărilor personale. Tragem cu dinÈ›ii să aparÈ›inem unei lumi virtuale din plastic. Să corespundem "criteriilor" impuse de media, de societate, de online. Aruncăm cu rahat în tot ceea ce nu ne convine È™i mirosul putrid al dezamăgirilor celorlalte ne aduce o semi-erecÈ›ie morbidă. Umblăm cu o metaforică pulă sculată È™i cu un rânjet de cățea în călduri când altele o duc mai rău ca noi.

​

- Gizăs cât s-a făcut scroafa aia, normal că n-o fute nimeni.

​

- Vai, ai acnee, săraca de tine! Știu eu o cremă bună ca să scapi... e păcat de cât de frumoasă eÈ™ti. [rânjet fals - urâta dracului]

​

Ne arde invidia È™i facem clăbuci mai ceva ca la rabie când vreunei purtătoare de vagin îi merge bine (în aparență) sau cel puÈ›in mai bine decât avem impresia că ne merge nouă.

​

- Ai văzut-o pe-aia? Câtă pulă o fi supt pentru maÈ™ina aia?

​

- Ce zdreanță e bruneta aia, se fute cu tot blocu'. Săracu' bărbac-su.

​

- A dreacu' de blondă, ce succes are la bărbați. Normal, e fotoshopată toată.

​

- Aia sigur a supt pula de-a ajuns brand manager, că n-o duce pe ea capu' așa de mult.

​

Yo, cunts! What the actual fuck s-a întâmplat cu noi? De unde atâta ură È™i duÈ™mănie pentru o bucată de pulă? Cine a hotărât pentru noi È™i a reuÈ™it să ne spele într-atât pe creier că dăcât pula aduce fericirea? Cum am ajuns să ne înverÈ™unăm una împotriva alteia, uitând complet de our fucking ancestral tribe? Tribu' ăla în care una era preoteasă, alta vraci, alta războinică. Our Red Tent în care ne creÈ™team È™i ne susÈ›ineam una pe alta, nu ne înfigeam cuÈ›ite pe la spate.

​

Și tocmai pizma asta întunecată È™i fetidă ne împiedică să ne spunem poveÈ™tile. PoveÈ™tile rănilor È™i cicatricelor noastre.  Alea care ne-au făcut să fim cine suntem sau cine nu suntem azi. Alea care ar putea schimba vieÈ›i È™i destine, care ar putea fi mâna întinsă atunci când una din trib zace muribundă la graniÈ›a între viață È™i moarte.

​

Când veninul otrăveÈ™te viaÈ›a, când întunericul îÈ™i răspândeÈ™te tentaculele în lumină, când disperarea susură asurzitor la ureche... uneori e nevoie doar de o poveste ca să întrevezi lumina. La fel È™i când drumul strâmb È™i zadarnic pe care ai luat-o pare a fi cel bun, însă e cel mai greÈ™it.

​

So, I dare you, motherfucking cunt, to tell your story, in your own words - for women like me and like you to KNOW that they are NOT alone, that their story is just like ours.

​

Te provoc să scrii È™i să-mi trimiÈ›i povestea aia ruÈ™inoasă, juicy È™i savuroasă ca zama din pizdă, aia pe care n-ai spune-o nimănui nici beată curcă. De frică. De ruÈ™ine. Povestea aia cu cele mai intime detalii, aia la care s-ar masturba È™i o femeie coaptă, nu doar un incell purtător de pulă. Povestea aia de te face să plângi în hohote mai ceva decât la o telenovelă turcească la care te uiÈ›i în timp ce eÈ™ti în full PMS. Povestea aia care după ce te-a făcut una cu pământul, ca-călcată de rapidul de ConstanÈ›a, È›i-a dat mai multă putere È™i încredere decât sfânta pulă herself. Că inclusiv pula asta e la feminin în dulcele grai românesc. [rânjet]

​

Și cu fiecare poveste a noastră să mai vindecăm o rană, să mai însufleÈ›im o inimă, să ne mai jucăm de-a râsu'-plânsu' întru tămăduire.

​

*** DISCLAIMER: Toate poveÈ™tile voastre vor fi citite, însă nu toate vor fi publicate, cel puÈ›in nu imediat. Vor fi corectate gramatical È™i sortate pe categorii pentru o mai bună structurare a blogului pe teme È™i o mai facilă căutare. PoveÈ™tile vor fi publicate aÈ™a cum sunt sau se va interveni sub forma notei autorului, păstrând între ghilimele pasajele originale. TOATE poveÈ™tile vor fi publicate sub ANONIMAT. Toate numele personajelor din poveÈ™ti vor fi schimbate - fie ele deja fictive sau nu - tot în vederea păstrării anonimatului.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

bottom of page